viernes, 11 de abril de 2014

Licor de cogomelos

Era unha promesa que xa os fixera hai dúas entradas, así que hoxe vos presento o licor de cogomelos, co que triunfarás nas sobremesas familiares.

Os licores de cogomelos deben realizar con cogomelos olorosos, os máis habituais: Cantarellus cibarius, Cantharellus lutescens, Craterellus cornucopioides, Lepista nuda e Clitocybe odora.

Preparación dos cogomelos: Poñemos a ferver os cogomelos cun vaso de vermú branco (podes empregar o vermú galego Nordesía), 2 cravos, 1 ramiña de canela e un anaco de pel de laranxa seca durante 4 minutos. Escórrense ben os cogomeloos e se deixan arrefriar.

Adición do licor: Póñense uns cantos cogomelos preparados nunha botella de colo ancho e reenchemos con licor, a gusto de cada un (o máis habitual en Galicia, augardente e derivados). No caso de licores moi fortes, podemos corrixir o sabor final cunha parte de xaropa. Se deixa que se faga o licor durante uns meses e transcorrido ese tempo podemos usalo como bebida pero tamén podemos usar os cogomelos que hai no seu interior como ingredientes para determinados postres.


Cogomelízate!

No hay comentarios:

Publicar un comentario