Na entrada anterior do blog recollía as primeiras formas de conservar os nosos cogomelos unha vez que voltábamos de recollelos. Nesta segunda parte remataremos cos métodos de conserva de cogomelos frescos e pasaremos a adicar tres entradas diarias ao diferentes tipos de cogomelos dos nosos montes e fragas.
Salmoira
Preparáse un líquido de salmoira con 300 g de sal por litro de auga. Nunha pota poñemos tres partes de auga e unha de vinagre, cando ferva engadimos os cogomelos e escaldamos durante 3 minutos. Escorrer e deixar arrefriar. Poñemos os cogomelos en frascos de peche hermético e reenchemos o frasco con líquido de salmoira. Deste xeito os cogomelos pódense conservar moitos meses. Para consumilos que hai que somerxelos en auga durante unhas horas e despos cociñalos. É un método que vai moi ben para níscaros e tricolomas.
Conserva natural
As conservas naturais poden dar lugar a que un cogomelo comestible pase a ser mortal debido á toxina botulínica. Para que non haxa problema coa conserva, debemos situar a acidez da conserva por debaixo dun pH de 4.5 mediante acidulantes naturais ou químicos. Na casa, podemos empregar o vinagre como acidulante.
Preparación dos cogomelos:
Poñemos a ferver a partes iguais auga e vinagre e engadimos en frío:
- 2 allos pelados.
- 2 anacos de cebola.
- 10 grans de pementa negra.
- 1 folla de loureiro.
- 1 ramiña de tomiño.
- 1 ramiña de romeu.
- sal.
Cando esté fervendo engadímoslle os cogomelos en anacos e deixámolos ferver entre 7 e 10 minutos.
Preparación da conserva:
- Conserva en aceite: enchemos un bote de cristal hermético cos cogomelos escorridos e fríos, obtidos no proceso anterior, e enchemos con aceite. Péchase herméticamente.
- Conserva en vinagre: o líquido que temos na pota, fervémolo cinco minutos máis e deixámolo arrefriar coa tapa posta. Enchemos un bote de cristal limpo cos cogomelos e reenchemos con este líquido. Ao final engadimos un dedo de aceite e péchase herméticamente.
Cogomelízate!
No hay comentarios:
Publicar un comentario